Posts in Category: Keramik

Femhundra koppar senare

BEL_0891

I april förra året började mina hundkoppar säljas på Designtorget och nu, nästan 1,5 år senare är min tid där över. Det var så otroligt mäktigt när jag fick beskedet att Designtorget ville börja sälja mina koppar. Det hade jag aldrig trott när jag på prov gjorde hundra koppar med egenmålade hundmotiv i Kina några månader tidigare. Och det är det som jag är så glad över; att jag faktiskt tog det hela vägen från idé till verklighet. Att jag inte nöjde mig där med de där hundra kopparna, utan skapade kontakter, vågade och riskerade pengar vilket möjliggjorde att mina hundkoppar blev till i Kina fastän jag inte själv var där.

Jag erkänner villigt att den här tiden inte har varit en dans på rosor. För en liten egenföretagare innebär verkligheten en beskärd del logistikarbete i form av uppackning, ompackning, leveranser och budfirmor. Den hårda vägen har jag lärt mig en hel del om svårigheterna med att ha sin produktion förlagd där man inte kan överblicka den, och även ett och annat om Tullverket och de enorma procentsatser i extra tullavgift som råkar föreligga just porslin från Kina. Rik, det har jag inte blivit. Men modigare. Och skulle jag få en ny idé i framtiden så tror jag att de här erfarenheterna kommer hjälpa mig att våga prova. För provar man inte så kommer man att ångra sig. Det tror jag i alla fall.

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Wijkeramik

Untitled-1

Idag firar vi fina försäljningssiffror från Designtorget! Men självklart ska inte bara stockholmsbor ha möjlighet att köpa sin egen hundkopp. Därför finns nu både Arne, Christer, Dagmar, Flora, Chipper & Filuren till försäljning i min webbshop wijkeramik.tictail.com. Vilken flock va!

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Hej Chipper!

BEL_4043

Tävlingen är nu avgjord… Och den glada kamraten på koppen är härmed döpt till Chipper! Grattis Erika, en kopp kommer till dig på posten!

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Tillsvidare! & en liten tävling

BEL_4043

Idag fick jag klartecken från Designtorget att min provmånad gått över från provmånad till tillsvidarekontrakt. Overklighetskänslan är påtaglig! Firar lite med att passa på att presentera den här glada nykomlingen i min koppflock. Finns snart att köpa i min webbshop, limited edition!

Men först undrar jag: vad heter den glada figuren? Kom på ett fräsigt förslag & koppen är din alldeles gratis! Förslag mejlas till mig på malinwijk@hotmail.com

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Det man inte vet

BEL_8736 BEL_9064

För ett halvår sen flög jag till Kina, utan en aning om vart det skulle leda. Det är så spännande med livet, hur lite man vet om framtiden. Men vilken tur att man provar och gör fastän man inte vet. För ett halvår sen hade jag inte ens vågat hoppas på att få sälja koppar på en butik och dessutom ha en liten produktion i Kina, även när jag är här i Sverige. Men nu är det verklighet! Och det hade aldrig hänt om jag inte hade rest till Kina, om jag inte hade flyttat till Leksand, om jag inte hade vågat hoppa på något som jag inte visste vart det skulle leda.

Första veckan på Designtorget har passerat för mina trubbnosiga vänner. I helgen ska jag åka och hälsa på den, för det känns fortfarande alldeles overkligt att de faktiskt finns där!

Untitled-1

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook