Posts in Category: Hundträning

Besökshund

BEL_9085

Efter höstens besökshundsutbildning på svenska terapihundskolan har vi de senaste månaderna gjort praktik på ett demensboende. En gång i veckan har vi varit på besök och Filurs artiga och trygga väsen har kommit väl till pass: många uppskattade stunder med Filur har det blivit! Nu är vi färdiga med praktiken och idag var det dags för diplomering, vilket gick fint. Så nu kan vi titulera oss Besökshundsteam och Filur är redo för yrkeslivet!

Kära lilla Filur, du kan visst allting. Utom slalom.

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Träningsdag hos Anita Norrblom

BEL_7158BEL_7183 BEL_7209 BEL_7219 BEL_7258 BEL_7277

En härlig dag i skogen med viltträning. Filur har inte särskilt stor viltvana, och har inte varit i närheten av en död fågel på över ett år. Så det var glädjande att se att det inte fanns mycket till tvekan och han plockade enkelt in både kanin & olika typer av fåglar. Den enda som han behövde övertygas om var den illaluktande truten, men med några glada tillrop gick det med. Nu behöver vi mera viltvana & sen är det hög tid att pröva vingarna på B-prov!

 

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Jaktkurs

BEL_7230 BEL_7245

 

Dagen har vi spenderat på kennel Thorsvi & nu är vi jaktpepp!

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Elitlydnad i Gävle

13-04-053

I onsdags fick jag ett infall och efteranmälde mig till en elitstart. Långa strukturerade pass har varit sällsynta de senaste åren, men det har också fört med sig en större distans till alltihop; vad är det värsta som kan hända? Jo det värsta som kan hända är en ledsen Filur som inte tycker att det är superkul på plan.

Så, lycklig var jag när vi gick igenom hela programmet TILLSAMMANS, full fokus och koncentration och propellersvans! Så himla bra känsla! Sen att han tog ett par egna beslut att stanna och tappade metallen & vittringsapporten på väg in, det bryr vi oss inte om. För han gick fria följet för en välförtjänt nia & gjorde en kanonfin ruta med fullt självförtroende, tog rätt på dirigeringsapporteringen & vittringen, alla skiften rätt på zätat & superfina gruppmoment. Och på väg ut från plan efter programmet gnällde han till och med av glädje. Det är känslan som räknas! Även om det vore fint att knipa det där sista förstapriset…

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Söndag i skogen

BEL_5740

Idag åkte vi ut till ny skog & blev uppfriskade av soligt blåsväder & hundträning. Herman gick sina första två korta spår & visade sig vara född spårhund! Utan tvekan & med stor beslutsamhet älgade han på & fann både köttbullar i skål & leksakskorvar på rad. Filuren fick två jaktövningar & han jobbade så fint! En knepig markering följt av ett linjetag till samma plats & ett närsök där jag skickade flera gånger fast från olika håll till samma område med nergrävda små dummies. Det är härligt att se hur han så smått börjar få med sig erfarenheter i ryggsäcken!

Har för övrigt anmält oss till WT i Norrtälje den 21:a september. Nån annan som ska dit?

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook