Posts in Category: Träning

Bygger broar bygger kropp

BEL_6315
Morgonljus

Har bränt raku i två dagar nu. Hugga ved, elda, bränna sig & med spänning & sot i ansiktet kika på vad man med tång plockar ur ugnen. Det är så himla roligt! Att vara ute och fixa tillsammans liksom.

Jag vet inte om ni minns men i våras brände vi raku med en grupp ensamkommande flyktingbarn som bor bredvid vår skola. Vissa av dem har behållit kontakten med mig, och nu är det så roligt att träffa dem igen efter sommaren. Jag blir så himla glad när deras svenska har utvecklats massor och de tar för sig och kommer med saker i lera som de gjort i skolan och undrar om jag kan bränna åt dem. Det känns så himla bra i min mage att vara en någon som känner igen, hälsar & småpratar lite, här i ett främmande land.

Apropå andra byggen så köpte jag ett gymkort idag! I år provar jag det andra gymmet i Leksand. Lite lägre standard men mycket billigare. Det duger! Har haft så himla mycket i huvudet sen jag flyttade upp så har inte prioriterar någon träning annat än några löprundor & stenålderspromenader. Kändes himla fint att vilja åka till gymmet i dag!

Efter fyra månader utan vidare tung styrketräning var kroppen helt klart ovan! Framförallt var det tydligt att alla små stabiliserande muskler har försvunnit: armar & ben darrade ordentligt! Det ska bli ändring på det, men nu har jag verkligen lagt all hets om platt mage bakom mig. Min kropp tycker att magen är ett toppenbra ställe att lagra fett på och visst skulle jag kunna bli kvitt det. För allt går om man vill, men vis av erfarenhet tycker jag inte att det på långa vägar är värt priset. För jag är ju liksom precis samma person, putmage eller inte.

 

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Barfota i skogen

Det var förra året som jag via Jonas Colting fick nys om det som han kallar stenåldersträning. I runda slängar går det ut på att använda skogen som ”träningsverktyg”, och jag tycker att det är ett himla trevligt och sunt sätt att motionera på!  I eftermiddags var jag ute en dryg timme. Sprang de två kilometrarna till skogen och sen; krypa sprinta balansera kasta bära. Gå baklänges, framlänges, sidledes. Armhävningar på en stig, dips mot en stubbe, militärpress & bicepscurls med en smal fallen trädstam. Här är målet inte att maxbelasta musklerna utan snarare att använda kroppen på så många sätt jag kan komma på och som miljön erbjuder. Jag försöker att gå de mest kuperade vägarna, håller mig ifrån alla stigar & varje gång ser träningspromenaden  ser olika ut.

Jag känner mig som ett barn när jag och Filur är ute såhär i skogen för oss själva. När vi tagit oss tillräckligt långt in i skogen hör man inga bilar alls. Solen letar sig ner mellan träden, luften är alldeles behaglig och då vill jag bara stanna och aldrig gå hem.

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Den här veckan kommer ingen undan


Mars 2011, 10 kg lättare än idag. Rätt otroligt att tio kilos skillnad kan synas så pass lite!

I måndags somnade jag i soffan istället för att cykla till gymmet. I tisdags drog jag på mig träningskläderna och då såg jag det tydligt; mina armar har blivit smalare! Då slog det mig på riktigt; kroppen påverkas verkligen av om och hur den blir belastad. Visst har jag tränat den här hösten, men löpning & crossfit har blandats upp med de tunga passen på gymmet och sällan har alla muskelgrupper fått jobba varje vecka. Jag var ju knappast något muskelberg förut heller, men nu ser jag verkligen en tydlig skillnad.

Det blev som ett uppvaknande för mig. Varför har jag inte kommit in i mina gamla träningsrutiner här? Men bättre sent än aldrig och hög tid att ge hela kroppen en omgång! Tre styrketräningspass avverkade, och veckans sista blir imorn. Känns jävligt skönt kan jag säga!

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Några visdomsord

”Alla måste få vara lite fåfänga och utseendet kan vara en bra drivkraft till begynnade eller fortsatt träning. Men det får inte betyda allt.

Därför att smal kan alltid bli smalare, brun kan alltid bli brunare och musklerna kan alltid bli större och midjan slankare, och med skeva referensramar blir man aldrig nöjd. Vi är alla födda med den kroppen som vi har, på gott och ont, och om man försöker äta bra och motionera regelbundet, då måste det få räcka hela vägen. Då måste man få duga som man är. Oavsett ideal. Och då kan man vara glad och tillfreds med sig själv. Och sådana människor är alltid vackrare och sexigare än olyckliga och missnöjda individer.”

Ett utdrag ur Jonas Coltings blogg.

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Morgonfågel

Bästa starten på dagen är att vakna tidigt alldeles av sig själv och det gjorde jag i morse. Halv åtta i min säng hemma i Leksand. Hemma? Ja det är så jag ser på det för tillfället. Slängde in en tvätt, telefonpratade med Malou om spännande framtid & pratade ikapp om det som hunnit hända det senaste tolv timmarna (nej vi hörs inte alls ofta!) samtidigt som jag drack kaffe ur min alldeles hemgjorda GULA kaffekopp.

Planen var långpromenad men när Malou nämnde att hon skulle springa så blev jag springsugen så istället blev det en asbra träningstimma med jogging, sprinter, löpstegsövningar, armhävningar, chins & lite annat kul! Och på fötterna hade jag: mina fivefingers! Det känns i vaderna nu kan jag lova. Tummen upp för det! Känns grymt att släppa kravet att jag ska springa så långt/fort som möjligt i sträck jämt. Krav är så jäkla dumt och onödigt! Framförallt när de bara sitter i ens eget huvud och inte gynnar någon alls. BLI TRÖTT är ett lika fullgott alternativ! Framförallt eftersom jag ju inte är eller ens funderar på att bli elitidrottare.

Har ätit superfrukost i form av varma bär tillsammans med kesella & valnötter. Bären plockade jag tidigare i höstas & frös in, perfekt! Nu har jag suttit och letat goda & nyttiga recept. Är expert på att bara laga det som jag redan kan, sjukt tråkigt egentligen! Så nu tänkte jag ha ett litet projekt med mig själv och faktiskt laga mat efter nya recept. Pepp pepp, nu ska jag till affären och bredda mitt skafferis utbud!

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook