Monthly Archives: augusti 2010

Lurad

Omänsklig föreläsare brydde sig inte om att att det inte fanns stolar till alla, pekade ut de svaga och belönade de duktiga med Rollokola. Jag hoppar av, jag hoppar av… Efter en evighet av terror kom några killar in i salen, den hemska läraren lämnade över till dem. De stod framför oss, blivande retorikkonsulter sågade till fotknölarna innan vi ens fått försöka visa vad vi gick för.

Ni har blivit så jäääkla lurade!” Det var bara ett SKÄMT. Tack och lov!

Efter mysig grillning på terrassen med bästaste Frank tar vi en sväng till Lovön för fortsatt spårträning för den gyllenbruna.

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Träning & första dagen i skolan

Foto: Malou

Idag var första riktiga dagen i skolan, jag var rätt nervös kan jag säga. Usch! Men det gick bra, och jag satt med två riktigt trevliga människor, så då borde det ju finnas några fler trevliga  i resten av rummet också! Verkar faktiskt vara en del kul grejer som vi ska få lära oss, hoppas på att jag kommer att gilla det här…

Efter skolan gav vi oss iväg och tränade, Angie som stabil bänkvärmare, och vi andra två i idel aktivitet. Vittring, rutan, framförgående och apportering stod på schemat.

Jag har tidigare ”mesat” lite med mina hundar, och tänkt att ”oj, nu flåsar hon, nu är hon trött, nu måste vi sluta”. Med Angie var detta visserligen sanning, men jag måste lära mig att samma sak inte gäller för Filur! Jag ska se till att medvetet jobba vidare även om han är lite flåsig, även om jag kanske ska se till att lägga de övningar som kräver mest kraft och tankeenergi först. Idag påbörjade jag även ett ytterligare litet ”projekt härdning”, nämligen att han får lära sig att kuta runt ett fotbollsmål för att jag ska kasta iväg en leksak. Denna övning leker vi efter att vi är klara med den riktiga träningen, för att han ska öva sig på att ge ALLT och VÅGA och VILJA ta ut sig, även då han kanske är trött. Min tro är att Filur med hjälp av det här konceptet kommer att ha ännu lättare att fortsätta jobba på max i träningen (och kanske framförallt på tävling) även om det är varmt edyl. Ett soligt SM kommer ju att vara piece of cake efter det här!! 😀 (Ska man nå trädtopparna, måste man ju våga satsa mot stjärnorna!)

(Jag råkade hitta en liten Allaballatassens Sarek på nätet och måste erkänna att jag blev lite sugen… Jag är så supersupernöjd med Filur, men nu börjar allt valpsuget slå till igen, när han blitt så stor!)

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

På spåret

Filur 6 veckor är ute och nosar

Jag är så nöjd med mig själv att vi har spårat fyra dagar den här veckan än så länge! Idag fick han ett lite längre spår på stubbåker, och nu tror jag (peppar, peppar..) att det börjar hända grejer! Han har fortfarande svårt att få fäste på spåret i början och han har svårt i vinklarna, men nu kunde han faktiskt gå på i ett bra tempo, tog alla föremål med säkerhet, och hittade till och med en liten hög med korv som jag lagt ut. Det är framsteg!

Idag höll jag emot ganska ordentligt och gick långsamt, på det viset blir det lättare för honom att vara noggrann, och jag hinner uppfatta när han har tappat spåret osv.

Det finns hopp!

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Framförgående!

Yes! Igår fick vi ihop framförgåendet till ett tävlingsmässigt moment. Han vrider sig lite vid stoppet, men i övrigt är det faktiskt ganska fint! Ska se om jag kan få det filmat någon dag.

För att öva på att gå långsamt och att stanna rakt har vi pysslat lite med ny övning. Filur står upp och jag står bakom honom och håller honom löst om ”midjan”. Ber honom att gå ”före”, jag följer efter och fortsätter hålla. Kommenderar ”stanna” och börjar samtidigt att trycka på honom från sida till sida, detta för att han ska behöva kämpa för att stå kvar.

I början tyckte han att detta var supersvårt, och ville inte alls gå framåt när jag höll i honom bakifrån. Men han förstod snabbt konceptet, och framförallt vid stanna-träningen har det varit jättebra att vara så nära och ha fysisk kontakt.

Nu har vi nästan appellydnaden i en liten ask, nu ska han bara lära sig att spåra också…

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Här finner jag lugnet

Traneberg är inte riktigt lika idylliskt som Gotland… Jag känner mig irriterad över den enorma mängd folk på liten yta som det är här i Stockholm, när det är bilköer även när det inte är rusningstid. Jag förundras över varför man väljer att bo här?

I morse sken förhöstsol och jag och hundarna tog en joggingrunda innan frukost. Vi sprang längst vattnet, ett av de få ställen här i Traneberg där det är stilla och grönskande. Filur njöt minst lika mycket som mig och rusade fram och tillbaks och ner i varje badvik. Väl framme vid en brygga kunde jag inte motstå ett dopp. Jag simmade ut tills där träden inte skuggade solen och njöt. Att jag inte hade någon handduk och att kläderna därför blev dyblöta spelade ingen roll alls. Såna här små ögonblick är värdefulla.

Sommarhemma

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook