Monthly Archives: november 2010

Begränsat

Idag bjuder jag på några bilder från dagens träning, innan både folk och hundar fick köldkramp både här och där. Framförallt jobbade vi med länkning. Med Robban har jag precis börjat, så han fick göra en minikedja i form av sista delen av läggande under gång plus inkallning. Det gick fint! Filur fick göra ett par kedjor, första med fritt följ och sättande, samt fritt följ, metallen och ett fjärrskifte. Jättenöjd!


De flesta bilderna idag är tagna av Malou.


Malin aka Heffaklumpen, med Rob som avslutar inkallningen med en ingång…


…som blir rak och fin!


Spring till externbelöning!


Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Träning på undantag


Filur förra vintern, jämngammal med Rob på bilden.

Efter att ha suttit och tecknat nästan hela eftermiddagen kände jag mig lite lagom rastlös. Jag tycker att det är så himla frustrerande att man inte kan träna ordentligt ute nu. Men ikväll gick vi ändå ut och tränade litegrann, längs husväggen där det är upptrampat och i skenet av en matt lampa som sitter på fasaden. Bättre än inget, helt klart!

Robban fick jobba med ställandet, som fortfarande är på en rätt experimentiell nivå. Bara för att de funkar rätt fint under inkallning är det ingen självklarhet att de fungerar under gång. Idag provade jag lite nytt, och det gick hyffsat. Ska fortsätta på samma sätt ett par dagar, och se hur det utvecklas.

Han fick även köra lägganden under gång, några korta inkallningar med ingång, och en kort platsliggning. Hela passet, förutom platsliggningen fick han endast jobba med kamp som belöning. Det är inte så många som såg Rob när han var färsk hos mig, men ett par av er vet att jag var smått gråtfärdig eftersom han verkligen inte ville leka med mig i början. Och att han nu, ett par månader senare utan problem jobbar ett helt pass för bara kamp, dessutom med rejält grepp och fullt engagemang, känns så himla bra!

Fillefilur visade sig från sin bästa sida. Jag experimenterade lite med social belöning i fria följet, och tror helt klart att det kan vara något att jobba vidare med. Han gjorde utöver det ett sättande, ett riktigt bra ställande under inkallning, och upp till fyra fjärrskiften på nästan fullt avstånd.

Ibland är det bara så himla kul att träna hund!

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Ur Arkivet #1

Jag har tagit hundratusentals bilder. Ofta alldeles för många för mitt eget bästa. Jag hinner sällan gå igenom och ta till vara på de bra bilder som faktiskt blir. Och många faller i glömska på min backup-hårddisk.

För att återuppliva lite minnen, och låta gamla bilder få en chans att synas igen, tänkte jag då och då droppa någon äldre bild ur mitt arkiv här. Hoppas att ni ska gilla det!


Glasögonfotografering för Magasin Bromma. Mars 2009

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Knäppa syskon

Qittan på besök. Tänker mig att jag ska ta en liten gullig gruppbild, varvid Q omedelbart börjar klamra sig fast vid Rob, som utan en min tåligt låter sig tryckas ner av sig syster… Känner ni några knäppare syskon än dessa? Upp till bevis, jag vill se dem!

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Musse pigg

Musse, hunden som övertygade mig om att jag skulle skaffa en jaktgolden. Han som var sned i ansiktet efter en fästingsjukdom, han som ylade av lycka när man vaknade på morgonen. Piggast, lyckligast och mest självgod av alla <3

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook