Monthly Archives: mars 2012

Intelligens, kunskapsnivå eller vad det nu är som bedöms

Hej hej skolbänken, jag har inte saknat dig! Idag ägnar jag hela dagen åt att skriva högskoleprovet. Värdelös sysselsättning. Har skrivit hälften och just ätit min medhavda lax med sallad och inte blivit mätt. Kompletterat med kaffe&chokladboll, fortfarande inte mätt. Suck, hjärncellerna som plötsligt tvingats vakna till liv kräver tydligen en hel del.

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

”Hälsa är en process och inte ett resultat”

Gullerobert får pryda det här inlägget. Har fått uppdatering om att han chillar ute på gården, ligger och solar, vågar sig runt bland korna i ladugården, myser i soffan, springer som ”skjuten ur en kanon”, lyssnar så fint. Det är min lilla Rayban det, blir så varm i hjärtat av att han verkar njuta av livet på landet <3

Inläggets rubrik är ett citat snott från Jonas Colting som jag tycker var himla bra. När det gäller hälsa, vikt & resultat och sånt så gjorde jag i onsdags en mätning av kroppens sammansättning dvs. vätskebalans, muskelmassa, fettprocent osv. Ett så kallat ”Inbody 720”. Jag fick där konstaterat att jag är starkare än ”normalt”,  att jag totalt sett har en låg fettprocent och att mycket av mitt fett sitter runt magen. Fettprocenten uppmättes till 15,3%, vilket är en ganska låg siffra jämfört med referensvärdena 18-28%. Att jämföra sig med någon annan är dock aldrig särskilt lämpligt! Alla människor är byggda på olika sätt, och sticker man ett finger i min bulliga mage kan man knappast tro att jag har en fettprocent under medel. Snedfördelning hej, men det finns ingen anledning att vara bitter.

Det här testresultatet påverkar ju egentligen ingenting, men jag fick mig ändå en tankeställare kring min egen självbild och mina mål. Vad är viktigast egentligen? Att bli av med den där mulliga magen eller att finna en balans och på riktigt lära sig att känna efter? Även om jag för det mesta har väldigt god självkontroll när det gäller  att hålla mig till mitt kostschema så är jag fortfarande fast i ett ”allt eller inget- beteende”. När jag väl äter något onyttigt så har jag EXTREMT svårt att äta i måttlig mängd. Inte förrän alldeles för sent känner jag hur dåligt det känns. Det är som att njutningen sitter i att pressa i sig något i stor mängd, snarare än att långsamt njuta.

Knepigt är det att hantera, eftersom sockerberoendets röst i stunden slår ut det sunda förnuftet! Och även om det inte gör mig överviktig eftersom jag majoriteten av tiden äter väldigt nyttigt och dessutom tränar hårt så är det inget sunt beteende! Och ju mer jag tänker på det desto viktigare känns det att ta tag i och försöka förändra. Frågan är hur…? Jag har lite att fundera på helt klart.

Nu blir det tidig sänggång för i morgon bitti är det dags att tagga till och sätta sig i skolbänken igen! Högskoleprovet, yeah. Sjukt opepp, men det är bara att göra!

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Flowers

Jag fick så himla många fina blommor på min födelsedag! Se bara:

Men det finns ett mysterium, och det är den vackra buketten på bilden här nedanför! Den som kom med blombud, utan avsändare… Är det du som skickat? Jag skulle bli så glad om du ger dig till känna, så att jag får säga tack 🙂

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Pump

Rygg & axlar stod på mitt gymschema, roooligt tycker jag och jäklar vad jag pressade på! När jag började känna mig trött ibland så tog jag ett djupt andetag och samlade ihop tankarna, tog tjuren vid hornen och köttade vidare. Stolt tjej!

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Ny energi

Vem går ut och springer när det regnar? Jag, uppenbarligen. Igår kväll och idag har jag faktiskt känt mig full av energi, vilket känns helt fantastiskt skönt. Så nu när jag & Fille skulle ut och gå så blev det en halvmils löpning istället. Härligt härligt! Här är jag i min snabba outfit:

image

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook