Monthly Archives: maj 2012

Nu hade den stulna visselpipan kommit väl till pass

Det är så nytt och sporadiskt att jag knappt borde nämna det. Men. Jag & Fille har börjat träna lite jakt faktiskt! Bara liksom lite sådär på känsla. Inte för att jag har någon gedigen jaktträningserfarenhet direkt. Men jag har ju faktiskt ägt 2,5 retrievers under mitt liv och med dessa har viss överblick nåtts genom genomplöjning av litteratur samt ett och annat träningspass genom åren. Det vi gör kan säkert göras bättre. Men ibland till exempel nu så är det viktigare att bara ha roligt istället för att bli bäst.

Än så länge leker vi mest med tennisbollar. Lägger lite grunder för att springa rakt, söka intensivt på ett ställe, inte byta föremål på vägen in. Lite så typ. Hade det inte varit för att min visselpipa tillsammans med min ruttna vattenskadade blå träningsryggsäck stals ur min bil i ett garage i Hallonbergen så hade jag även försökt börja lära in lite snärtiga visselsignaler.

Det är ju inte värre än att jag får ta och köpa en ny. Är det någon skillnad på visselpipskvalitet? Ni med erfarenhet, berätta gärna. Och ni som är hejjare på att vissla närsökssignaler och annat fräckt, förklara gärna! Eller varför inte, länka till ett youtube-klipp. Jag blir hemskt tacksam!

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Dipp

Gissa vem som är jag på bilden ovanför? Nej där misstar du dig grovt; hon som är halvt dold och just blir kysst är inte jag. Nej, jag är han något mer till höger, han som lutar, blundar & gapar. Blurp, där har ni mig.

Jag känner mig sådär konstigt trött som jag var en massa i vintras. Jag HATAR det. Hatar, hatar, hatar. Det är det värsta som finns, när det inte är tidsbrist som sätter käppar i hjulet, utan brist på ork!

Dessutom var jag tvungen att avbryta gårdagens axelpass eftersom jag fick ont i höger axel. Och idag på gymmet kände jag mig skitsvag i händerna! Musklerna hade mer att ge men vikterna gled mig ur händerna. Så. Jäkla. Frustrerande!

Okej, nog med negativa vibbar nu! Jobbet kallar.

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Hallå! Jag får inte följa med i resväskan…

Den 10:e juni sticker jag till Singapore. Två veckor kvar, galet vad tiden rusar. Alltför fort för att jag ska ha tagit tag i det ständiga problemet för en hundägare; vad man gör av sin hund när man reser bort. Mina två backuper mamma & mormor är på cancerbehandling i Japan och jag finular på var min fina livskamrat ska spendera nio sommardagar?

Vill du mysa med Fille? Han är mycket skötsam och vänlig och är aldrig till besvär! Leker gärna barnsliga lekar, busar med andra hundar om han får, sitter i knät eller bara ligger snällt vid dina fötter. Han hetsar aldrig upp sig och gör det man ber honom utan att ifrågasätta. Ja ni hör ju, en klippa.

 

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Lifestyle

image

På morgonens långpromenad blev jag lite sugen på att springa! Så istället för att gå vår vanliga tur runt sjön så letade vi oss upp på de mindre stigarna uppe i skogen och påbörjade mycket försiktigt projekt terränglöpning. Det är en väldig skillnad på att springa på plant underlag och ute i skogen! Pulsen går snabbt upp när det omväxlande går uppför och nerför och fötterna måste hela tiden parera för ojämnheter på underlaget. Nyttigt för både kondition och koordination! Och dessutom mycket roligare för Filur!

Väl framme vid ängarna körde jag lite armhävningar och om det inte varit för att jag strax ska till gymmet och döda mina ben så skulle jag gott kunnat fortsätta mitt uteträningspass! Härligt att träna ute i det fria!

Dessutom tränade jag och Fille lite olika skojiga grejer! Härligt att känna lite hundträningsmotivation!

En timme senare smakade pannkakan på bilden rätt himmelskt! Om nån känner sig sugen på att äta en lika god frukost som jag så är den gjord på:
1 helt ägg + 2 äggvitor
1banan i skivor
Lite kokosflingor
En skvätt mjölk
Några nypor fiberhusk
En nypa salt

Stekes i kokosolja. Serveras med keso och några valnötter. Nomnomnom! Massa bra fett och protein!

Tidigare åt jag väldigt lite till frukost, men nu har jag börjat gilla att äta en stadig frukost. Då känns det som att jag ger kroppen alla förutsättningar att orka kriga på gymmet!

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Hej du lilla Heffaklump!

Vår nya bekant! Vet inte riktigt vem som ser nöjdast ut över detta faktum, jag eller Fille?


Bjuder på dubbelhakan och världens okyldigaste hundblick <3

 

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook