Monthly Archives: juni 2012

Ny i familjen

image

image

Igår stod jag för inköpet av en så himla fin konfirmationspresent till syster; en egen systenkamera! Det kändes ganska fint vill jag lova att knata in på Scandinavianphoto och köpa det jag tycker att hon skulle ha. En Nikon D90 med ett Nikkor 50 mm f/1,8. I princip samma kit som var min första systenkamera; jag köpte detsamma fast modellen före; nikon D80. Jag har aldrig ångrat mitt val så det känns fint att ge Emma något som jag själv haft så mycket roligt med!

Under kvällen när hon äntligen öppnat paketet fick jag äran att ställa in allt möjligt som jag tycker är bra, och det stod väl NÖRD i pannan på mig tror jag…

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Innan allt försvinner

image

När jag var yngre ville jag alltid ha glasögon! Och det vill jag fortfarande, ibland i alla fall. Tyvärr ser jag betydligt sämre med än utan…

Nog om det! Jag är sjukt speedad idag, det bara spritter i kroppen. Skitbra & efterlängtat överkroppspass på gymmet med Malou, spännande konfirmationspresentinköp till systern, lunchfika på Petit france med Anna & Lova. Lova åker till Gotland om ett par dagar och Anna flyttar till Berlin om bara några veckor. Hjälp. Och några veckor efter det är det min tur att flytta. Dubbelhjälp.

Ett ögonblick då och då har det börjat sticka till i mig att allt inom en snar framtid kommer att bli väldigt annorlunda. Det är ju i högsta grad självvalt, men det är först nu som jag verkligen börjar fatta. Förstå att jag inte kommer att träna med Malou flera gånger i veckan, att jag inte har familjen nära till hands att störa mig på, skratta med och känna mig trygg hos. Fatta att jag har jobbat mitt sista pass med favoritNiklas på coop för evigt typ, att jag aldrig mer kan kika in i gröna villan och dricka koffeinfritt kaffe efter jobbet. Alla fina människor som jag har runt mig som är min värld kommer liksom vara så långt bort.

Folk säger ju att allt är detsamma när man kommer hem efter lång bortavistelse. Men ändå.

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Emma femton år

”Ögonen sved av trötthet”. Jag har nog inte riktigt fattat vad det uttrycket betyder. Inte fram tills just nu. Ögonen svider verkligen, inte alls trevligt. Men jag kan inte låta bli att dela med mig av några bilder från den fina dagen som jag har haft. Min syster har haft födelsedag och vi har firat henne helhjärtat med paket och frukost på balkongen, förmiddagsdopp och italiensk restaurangmiddag. Och däremellan simulerad shopping in på bakgator utan affärer som slutligen ledde födelsedagsbarnet till en privattimme i lindyhop. Att födelsedagsbarnet själv hade önskemål om NK brydde vi oss mindre om, utan satsade istället på det oväntade.

En jättefin dag som avslutades vid Lovas köksbord med en kopp thé i handen där jag fick en chans att lufta min hjärna lite. Så himla fint att hinna ses lite.

 

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Födelsedagsförberedelser

image

image

image

image

image

image

Jag och mamma har fått hybris och planerar i sista sekund Emmas femtonde födelsedag som är i dag. Lite kort om tid kanske, men det är ju faktiskt något extra att fylla femton!

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Vardag, rutiner & måsten, hej!

När man stigit upp vid fem på morgonen och åkt ifrån sitt älskade Gotland och det är grått och regnigt ute var det ganska lockande att sjunka ihop till en hög i soffan när jag nådde hemmet vid halv tolvtiden i förmiddags. Men det gjorde jag inte. Istället hann jag knappt komma innanför dörren förrän jag bytte om till träningsoutfiten och så tog jag och Fille oss en joggingtur. Inte mer än en knapp halvmil och tungt var det. Men det är inte alltid personbästan som räknas. Att man gör något alls är liksom det viktigaste! Jag struntade till och med att ta tid, bara sprang en sväng för att jag vet att det gör min kropp & själ gott, för att det är en del av min livsstil.

Sen har jag fortsatt i samma uppkavlade-ärmar-stil och gjort sånt som jag har en tendens att skjuta upp; packa upp väskorna, byta lakan i min säng, duschat & gjort en ansiktsmask i hopp om att någon gång i livet få en slät hy. Och så har jag äntligen påbörjat en beställningsteckning av en söt liten border terrier ackompanjerat av Sommar i P1.

Snart väntar jobb, och jag kommer garanterat vara lite småmosig. Men det är liksom skitsamma. För det här är SISTA VECKAN PÅ COOP. Några strödagar här och där kommer det bli även framöver, men efter den här veckan är min tid med coop-jobbande på både vardags- och helgkvällar över! Istället hoppar jag ut i ett oplanerat och väldigt ledigt sommarlov, första sommaren sen jag fyllde 16 som jag inte har ett sommarjobb. Egentligen hade det varit väldigt klokt att jobba hela sommaren med tanke på att jag det kommande året kommer att leva på csn-lån för att kunna sitta med en lerklump i händerna dagarna i ända. Men jag vill inte. Jag är hopplös på sånt; att göra saker som jag inte vill för att det är vettigt ekonomiskt.

Men det får gå. Jag är hellre fri och lycklig än rik. Även om jag helst hade varit både och.

 

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook