Monthly Archives: augusti 2012

Mot Stockholm

image

Nu sitter jag och Birk på tåget mot Stockholm. Som alltid kom jag iväg i sista stund och halvsprang med hund & två väskor de två kilometrarna till tåget. Alldeles i onödan visade det sig, glömde att det var SJ jag skulle resa med… Men för en gångs skull regnade det inte och Malou såg effektivt till att få tiden att gå genom telefonen och en halvtimme efter beräknad avgångstid kunde vi fara.

Det är blandade känslor att åka hem faktiskt. Två veckor är inte lång tid, men tillräckligt långt för att mitt nya livsupplägg på något mystiskt sätt ska ha greppat tag om mig och blivit en vana. En vana jag gillar. För jag gillar leran, min arbetsbänk & drejskiva, min klass, min lärare. Och jag gillar maten, naturen och inte minst enkelheten. Utan tusen valmöjligheter och olika små stressfaktorer varje dag sprider sig en viss harmoni i min kropp.

Jag är övertygad om att jag kan hantera och njuta av Stockholm när jag väl är där, men faktum är att några enstaka obehagskänslor har passerat mitt medvetande inför helgen, trots att jag så hemskt gärna vill träffa dem där hemma. Konstigt det där. Men jag kan nog ändå konstatera att mitt ryck att flytta till Leksand inte var så dumt. För jag trivs ju uppenbarligen himla bra, så här långt i alla fall.

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Cassandra Rhodin

Bild lånad härifrån.

Igår var vi på Avesta Art, ett konstmuseum i Avesta. Muséet är beläget i ett gammalt järnverk, och jag måste säga att lokalerna trumfade bra mycket högre än de flesta av konstverken i mina ögon. Riktigt häftigt var det! Det som dock drog till sig min uppmärksamhet var ett gäng teckningar av Cassandra Rhodin. Hon har gjort illustrationer åt bl. a H&M, så ni kanske har sett hennes arbeten tidigare. Men mig har de passerat, så jag riktigt fastnade framför de här tavlorna! Skulle mer än gärna ha en på väggen, funderar på om de finns att köpa på affisch eller så? Vore fint.

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Sara

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Love is in the air

Jag och låtsasfilur har firat med 2,5 timmar i skogen ikväll. Sjukt härligt väder, nya skogsstigar, kantareller & blåbär med hem i väskan. På många sätt har det varit en himla bra dag idag. Jag har börjat få till någon slags struktur i verkstan, har provsjungit för en kör och höll måttet. Har börjat lära känna min söta hundkompis som ganska fort gått från att mest vara en flåsande odåga till att börja kommunicera och lyssna på mindre och mindre signaler. Känns fint!

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Att inte vara elitidrottare

Det är knepigt det där med balans. Nu är jag träningspepp och träningsmöjligheterna med massor av skogsstigar och ett löpband i huset bredvid är enorma. Och även om det är både kul och bra att jag vill träna så är det lätt att det blir för mycket av det goda; jag blir lätt lite manisk och jag glömmer mitt syfte; att träna för att må bra.

Så i morse hoppade jag av löpbandet efter fem intervaller. Lite illamående och öm i vristerna och först kändes det som ett misslyckande. Men efter ett tag ångrade jag mig till att det var bra gjort. Jag har inget träningsmål som tvingar mig att träna när det verkligen tar emot. Det gäller bara att påminna sig om det ibland. Att det är en himla skillnad på att träna för att må bra och att träna som en elitidrottare. För en glad motionär är det liksom bra nog att frivilligt hoppa upp på ett löpband klockan sex på morgonen.

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook