Monthly Archives: januari 2013

Det dagarna fylls med

Nu har jag varit i Leksand i nästan en månad i sträck. Sjukt ändå, hur fort tiden bara går, helt av sig själv. Dagarna rullar på ganska lika varandra. Jag brottas med leran och försöker få grepp om min kreativitet och mitt eventuella uttryck som ibland känns löjligt obefintligt och ibland spännande. Jag har lärt mig att dreja kannor, fat och vågat mig på lite större skålar. Jag förmiddagsfikar ur egentillverkad kopp, trivs fint i att glida runt i blå arbetsbyxor eller tights, alltid lerig. Sjunger högljutt i ostämda stämmor, bakar bröd hemma hos andra, tittar en massa på film på kvällarna i en hög i annans soffa. Njuter av att det inte längre är tjugo minus varje dag, tränar lagom ofta, sitter uppe i designsalen och brainstormar idéer om hur Thompa ska göra den grymmaste eremitkojan och komma in på Konstfack. Och i bakhuvudet funderar jag fram och tillbaks på min egen framtid både i kort och långt. Oklart och svårt och läskigt och sådär, men energin är i alla fall helt klart på väg tillbaks. Visst hinner jag sitta och stirra apatiskt framför mig en del också, men däremellan spritter jag av energi och det är härligt!

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Max

Sitter och rensar min hårddisk, och fann bilderna av den här teckningen. Det var väldigt speciellt, Max var väldigt gammal och sjuk och jag följde med till veterinären fastän jag och hans ägare aldrig träffats förut. Utanför Bagarmossens djursjukhus tog jag en bild på honom som blev förlaga till den här teckningen. En liten tid senare fick han somna in.

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Söndagspromenad

image

image

image

image

Den här terminen har jag och Elina inrättat den fina rutinen att gå en riktig långpromenad tillsammans på söndagarna. Idag gick vi runt Limsjön och var ute i två timmar. På vägen träffade vi mina favoritkossor; highland cattle.

Jag har förövrigt börjat sticka en halsduk och blev igår rödhårig av misstag. Måttligt nöjd, men jag kanske vänjer mig? Eller så färjar jag om det.

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Keramik

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Innan Wilhelm

I mellandagarna fotade jag Anna & Richard och lilla Wilhelm som då låg i Annas mage. För två dagar sen föddes han, underverk!

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook