Monthly Archives: februari 2013

Med spår av livet

Små, seniga händer med genomskinlig hud. Grönblå ådror som letar sig ut längs knotiga fingrar.

Händerna minns fortfarande, ett helt liv har de flugit över pianotangenter och aldrig kommer de glömma hur man spelar. Men huvudet minns inte längre. En minut efter att ett ögonblick passerat är det borta för alltid, som om det aldrig hänt.

Det är en fascinerande sjukdom, alzheimer. Och väldigt, väldigt sorglig.

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

I solen

Vaknade tidigt, drack kaffe och sen gick Filur & jag på promenad i solen i 1, 5 timme. I takt med att solen började värma följde vi Brommas snirkliga småvägar som breder ut sig i ett oändligt asymmetriskt mönster av villagator. Alltid hittar man nya gator man aldrig gått på och det är nästan det bästa. Att för ett ögonblick vara vilse i ett område som jag egentligen känner väl tillhör mina mest vardagliga favorithobbies.

Fortsatte njuta av åtta plusgrader och knatade runt lite planlöst i staden med Jocke, långlunchade och knöt ihop säcken med klippning hos min duktiga frisör och känner mig omedelbart tusen procent mer attraktiv! Ibland kan så lite göra så mycket.

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Sätta ord på

Jag brukar tycka om att uttrycka mig. Sätta ord på tankar och känslor. Både att prata och att skriva blir ett sätt att ventilera det som pågår i huvudet, och bloggen har länge varit en bra kanal för just det.

Men det är som att jag tappat bort orden. Leken med ord och BEHOVET att skriva känns avlägset.

Och hade det inte varit för att jag tror att det är viktigt så hade det inte varit så mycket att fundera över. Men jag tror att det är sunt att sätta ord på allt som surrar runt i huvudet. När man tvingas sätta ord på det blir det tydligare och lättare att få grepp om. Tänker att jag borde tvinga mig att skriva, fastän det känns så himla krystat. För på ett eller annat sätt måste jag få ur mig surret i huvudet, och jag vill inte tappa bort min ordlek!

Ibland känns det bara som att mycket av det som pågår i mitt huvud och som behövs luftas är alltför privat. Det snurrar om framtid, identitet, balans och egentligen vill nog många av er helst läsa om hundträning, för att det var så den här bloggen en gång kom till.

 

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Hos mormor

Idag var vi alla barnen hos mormor hela dagen

Märta och Filur lekte med sockor

Angie var godissugen som vanligt

Vissa åkte spark

Solen värmde till och med lite

Vi vek tvätt

Och bakade massor av kanelbullar

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Den lilla skådespelaren

Ikväll var vi och tittade på Johanna när hon spelade på Stadsteatern för första gången, som om det var den självklaraste saken i världen. Japp, vi var rätt stolta när vi satt där på rad och tittade på vår lillasyster. Jag har sagt det förr men jag säger det igen; vad ska det bli av henne?
Google+PinteresttumblrTwitterFacebook