Monthly Archives: mars 2015

Vad lätt det känns helt plötsligt och samtidigt, vad svårt det är

BEL_3824

Nu har jag sålt hurtsarna och skickat in hemtentan. Och alla uppgifter på besökshundsutbildningen är inskickade och godkända. Diplomeringen är genomförd. Ibland märker man först efteråt hur vissa stenar har legat tungt och tryckt på. Nu ska jag aldrig mera gå två utbildningar parallellt. Av någon anledning har jag gjort det två år i rad nu, och jag ska verkligen försöka se till att det inte händer igen. För allt tar tid. Allt tar energi. Att plugga till arbetsterapeut kräver mer än mitt lillfinger, och utöver den heltidsutbildning det är så vill jag ha tid, ork och inte minst lust att pyssla med annat, sånt som bara är roligt och inget måste. För det är det som händer när det blir för många måsten på hög: jag tappar lusten. Och den känslan skrämmer mig. För jag vill alltid vara en sån människa som brinner, som tar i med liv och lust.

Bilden är tagen för ett år sen i mormors växthus. Jag fyllde tjugofem igår. Det känns inte så stor skillnad från dagen innan. Förutom. Att nu är jag tjugofem och jag har ingen mormor mer. Jag blir så ledsen när jag tänker på det. Varje dag. För nu idag var det tre månader sen, och det är så mycket som jag vill berätta för henne.

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Besökshund

BEL_9085

Efter höstens besökshundsutbildning på svenska terapihundskolan har vi de senaste månaderna gjort praktik på ett demensboende. En gång i veckan har vi varit på besök och Filurs artiga och trygga väsen har kommit väl till pass: många uppskattade stunder med Filur har det blivit! Nu är vi färdiga med praktiken och idag var det dags för diplomering, vilket gick fint. Så nu kan vi titulera oss Besökshundsteam och Filur är redo för yrkeslivet!

Kära lilla Filur, du kan visst allting. Utom slalom.

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Vårdag på Agdala

BEL_8750 BEL_8786 BEL_8888 BEL_8912 BEL_8960 BEL_8969 BEL_8985 BEL_9057 BEL_9078 BEL_9116 BEL_9192 BEL_9210 BEL_9211

En eftermiddag man lever länge på, med nyfödda lammungar, vallhundar, eftermiddagssol, tystnad och en överlycklig Filur.

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

Tvååringen

BEL_8062-copy BEL_7951 BEL_7883-copy BEL_8067 BEL_7830 BEL_7845 BEL_8122 BEL_7995-copy BEL_7945-copy

För några somrar sen fotade jag Johan & Christels bröllop. Så himla roligt när de undrade om jag ville ta lite bilder på deras son som nu blivit två år. Lilla Erik med en enorm fascination för bilar och med massor av finurliga miner. Jag har sagt det förr men säger det igen: att fota barn är verkligen både bland det roligaste men också den största utmaningen. För barn ställer inte upp på att posera eller se glada ut, barn är äkta och i nuet. Himla fint.

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook