Sjumånaders pudelbaby

BEL_5789

Kroppen är stor & man har börjat förstå hur saker hänger ihop i livet. Det är en underbar känsla att ha långa spänstiga ben att skutta med, men ibland sätter de krokben för sig själva & huvudet likaså. Försöker förstå, vill vara med och lyssna men vill samtidigt vara vuxen och självständig och kan själv. 

En sjumånaders storpudel är något annat än en retriever. Stundom tungstyrd, tänkande och med begränsad impulskontroll. Jag upplever det som att pudeln på ett helt annat sätt vill vara sin egen. Svårt att få budskapet att nå hela vägen fram alla gånger, känns som att processen mot anpassning är längre och måste få vara längre.

Ändå en mycket behaglig hund som är självsäker, glad & tillgiven. Med ytterligare några månaders livserfarenhet faller förhoppningsvis kunskapsbitarna på plats på allvar. Men jag måste säga att det är en lite knepig ålder detta. Vuxenkropp & tonårshuvud & var borde man egentligen sätta ribban? Varje individ bjuder helt klart på sina egna utmaningar!

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

2 thoughts on “Sjumånaders pudelbaby

Comments are closed.