En av oss sover

mormor5 mormor10 mormor6 mormor8 mormor11 mormor1 mormor3 mormor7 mormor4 mormor2 mormor9

Snart har tre veckor gått. Tre veckor utan mormor. Mormor kände alla, fick alla att känna sig välkomna och frågade: annars får man ju inte reda på något. Hon var spindeln i nätet. Alltid i rörelse men ändå alltid redo att lyssna. Hon fanns alltid där. Som Anna sa: vi har inte förlorat vår mormor, utan en av våra bästa vänner. Under hösten blev hon stegvis sämre och jag var där varje vecka. Tidigare var köket den självklara samlingsplatsen där hon alltid hade minst en deg på jäsning. När hon inte orkade gå nerför trappen längre satt vi i sängen istället. Så fort jag kom ryckte hon tag i mina papper med anatomiska glosor på latin och började förhöra mig. Hela vägen till den sista dagen var hon sådär. Rakt på sak. Envis. Vaken.

Jag kommer aldrig att kunna förklara så att ni förstår.

Google+PinteresttumblrTwitterFacebook

2 thoughts on “En av oss sover

Comments are closed.