Att vara någons bostad

DSC_1120

Tvåsiffrigt idag, säger appen. 99 dagar kvar tills bäbisen som bor i min mage är färdigbakad. Overkligt är det ord som ständigt återkommer när jag försöker sätta ord på upplevelsen av den här graviditeten. För hur mycket jag läser på och upplever min kropp i förändring så kan jag ändå inte ta in att det ligger en liten person där inne, och att vi är den personens föräldrar. En person som redan nu har ett alldeles unikt utseende som är en blandning av dig&mig. Minst lika svindlande och ogreppbart som att tänka på rymden, enligt mig.

Vecka 26 flyger just nu förbi med sommarkänslor, och magen börjar mer och mer likna en fotboll. Trots det känns den faktiskt inte allt för tung att bära än, och ryggen klagar inget alls vilket jag tackar för. Längtar dock massor tills det blir sommarlov, för en del av min energi går helt uppenbart till något annat för tillfället, och jag som annars har svårt att bara vara njuter nu för tiden när jag kan vila kroppen en stund på dagen.