Barfota i skogen

Det var förra året som jag via Jonas Colting fick nys om det som han kallar stenåldersträning. I runda slängar går det ut på att använda skogen som ”träningsverktyg”, och jag tycker att det är ett himla trevligt och sunt sätt att motionera på!  I eftermiddags var jag ute en dryg timme. Sprang de två kilometrarna till skogen och sen; krypa sprinta balansera kasta bära. Gå baklänges, framlänges, sidledes. Armhävningar på en stig, dips mot en stubbe, militärpress & bicepscurls med en smal fallen trädstam. Här är målet inte att maxbelasta musklerna utan snarare att använda kroppen på så många sätt jag kan komma på och som miljön erbjuder. Jag försöker att gå de mest kuperade vägarna, håller mig ifrån alla stigar & varje gång ser träningspromenaden  ser olika ut.

Jag känner mig som ett barn när jag och Filur är ute såhär i skogen för oss själva. När vi tagit oss tillräckligt långt in i skogen hör man inga bilar alls. Solen letar sig ner mellan träden, luften är alldeles behaglig och då vill jag bara stanna och aldrig gå hem.