Femhundra koppar senare

BEL_0891

I april förra året började mina hundkoppar säljas på Designtorget och nu, nästan 1,5 år senare är min tid där över. Det var så otroligt mäktigt när jag fick beskedet att Designtorget ville börja sälja mina koppar. Det hade jag aldrig trott när jag på prov gjorde hundra koppar med egenmålade hundmotiv i Kina några månader tidigare. Och det är det som jag är så glad över; att jag faktiskt tog det hela vägen från idé till verklighet. Att jag inte nöjde mig där med de där hundra kopparna, utan skapade kontakter, vågade och riskerade pengar vilket möjliggjorde att mina hundkoppar blev till i Kina fastän jag inte själv var där.

Jag erkänner villigt att den här tiden inte har varit en dans på rosor. För en liten egenföretagare innebär verkligheten en beskärd del logistikarbete i form av uppackning, ompackning, leveranser och budfirmor. Den hårda vägen har jag lärt mig en hel del om svårigheterna med att ha sin produktion förlagd där man inte kan överblicka den, och även ett och annat om Tullverket och de enorma procentsatser i extra tullavgift som råkar föreligga just porslin från Kina. Rik, det har jag inte blivit. Men modigare. Och skulle jag få en ny idé i framtiden så tror jag att de här erfarenheterna kommer hjälpa mig att våga prova. För provar man inte så kommer man att ångra sig. Det tror jag i alla fall.