Första veckorna av för alltid

För åtta veckor sen stannade mitt liv av. Mina projekt och eventuella behov lades i en burk i väntan på så småningom. Förutom ett. Ett projekt, mitt och Jockes största, vår son.

bel_9271

Dagarna sedan dess flyter ihop men tiden tickar obönhörligen framåt och utan att jag märkte hur det gick till har vårt pyttelilla knyte vi inte känner alls blivit en självklar del av vårt liv och jag börjar redan känna hjälp kan man dra ner lite på tidens takt ett tag för redan nu sticker nostalgin över att nyföddhetstiden redan är förbi. Den där lilla knodden på min arm med boxarnäsan som rätade upp sig lite dag för dag. Med den allvarliga, kloka blicken som tittar men ändå är i sin egen bubbla på något sätt.

bel_9300

dsc_3360

Jag älskar att titta på de här första bilderna på honom, för även om han fortfarande är en liten bebis så händer det så overkligt mycket på kort tid. Hur han ser oss nu, följer oss med blicken, blir lugn av våra röster. Hur han kommunicerar inte bara med tystnad eller gallskrik utan många ljud däremellan och inte minst det där smått magiska med bebisar ni vet, leenden.

dsc_3473

Jag ska skydda honom från allt, så känns det.