Hantverk


I mitt sätt att arbeta på finns inga genvägar. Ögat & handen samarbetar och streck för streck väcks något till liv. Blyertspenna och ett vitt papper. Från att jag sätter pennan mot pappret räknar jag med mellan tio och tjugo timmars arbete med de flesta av mina projekt & beställningar.

Kvalitetsförsäkran


Min önskan är alltid att mitt arbete ska landa mjukt hos dig, att det blev precis som du drömde om. Eller kanske, till och med, bättre. För att det ska vara möjligt börjar arbetet redan vid valet av foton, och jag kommer att vara ärlig och säga om jag inte tycker att de håller måttet. Att acceptera bilder jag inte kommer att kunna arbeta med på ett bra sätt ger inga bra förutsättningar för att du ska bli nöjd. Med det sagt: jag försöker vara lyhörd för dina önskningar. Ju mer du berättar vad du drömmer om, desto lättare blir det för mig att skapa något som du verkligen, verkligen tycker om.

Malin


Jag heter Malin Wijk och jobbar som tecknare och porträttkonstnär med blyerts som huvudsakligt medium. Jag bor med min familj och våra två jaktgoldens i ett rött hus hus på Färingsö utanför Stockholm. Jag njuter av att ha vattnet och skogen nära, och att ha tystnaden och naturens ljud i öronen.


Två saker har funnits med mig så länge jag kan minnas: intresset för djur och det kreativa skapandet. Jag har aldrig tröttnat på att tålmodigt vänta tills korna vågar ge mig en slick på handen med sin sträva tunga eller att mata hästarna i hagen. Och jag har alltid haft någonting för händerna; oavsett om det har varit garn, lera, eller penna och papper. Att kombinera dessa två stora intressen började tidigt; oräkneliga är timmarna jag studerat djurens anatomi, päls och uttryck. Därför har arbetet med djurporträtt växt fram helt naturligt. För att uppnå det realistiska uttryck som jag strävar efter utgår jag alltid ifrån fotografier när jag tecknar.


Vill du komma i kontakt med mig? Använd formuläret här nedan.